top of page

Van zelfafwijzing naar zelfacceptatie

Voor mensen die anderen begeleiden (zoals coaches, therapeuten, psychologen, artsen en buurtteams) heb ik een "van zelfafwijzing naar zelfacceptatie" pakket ontwikkeld. De rode draad van het pakket is een videoserie over de vijf verschillende basisbehoeften die van belang zijn om de ontwikkeling van een kind goed te laten verlopen. Als er aan één of meerdere behoeften door ouders/verzorgers niet volledig wordt voldaan, ontstaat er afwijzing op die behoefte(n) en ga je als kind overlevingsstrategieën ontwikkelen, wat een grote impact kan hebben later in je leven. 

 

Per video ga ik - aan de hand van een interview met een traumatherapeut - in op wat de basisbehoefte is, welke afwijzing er ontstaat als daar door ouders/verzorgers niet volledig aan voldaan wordt, welke overlevingsstrategie je als kind gaat ontwikkelen en welke invloed dat kan hebben later in je leven: op hoe je in je vel zit, op hoe je functioneert, op je relaties en op je gezondheid. Ook ga ik in op de stappen die je kunt zetten naar zelfacceptatie. In totaal vijf video's voor de vijf basisbehoeften en een zesde video met vragen en antwoorden. 

 

Daaromheen geef ik uitleg met herkenbare voorbeelden, heb ik een opdrachten/werkboek met vragen voor de kijker ontwikkeld, voorzie ik de kijker met een goed geordend totaaloverzicht van al deze aspecten én heb ik ervaringsverhalen (interviews op video) bijgevoegd, waarin al deze aspecten ook weer naar voren komen.

Dit complete pakket dient ter ondersteuning van of ter aanvulling op de behandelingen die coaches, therapeuten, psychologen, huisartsen, buurtteams, etc. bieden. Zij kunnen dit aan hun cliënten laten zien als zij vermoeden dat diegene last heeft van zelfafwijzing. De cliënt kan dan thuis de video's bekijken en de vragenlijsten invullen. 

Het serieus nemen van zelfafwijzing kan leed en zorg voorkomen. Én het kan de weg openen naar zelfacceptatie, wat de sleutel is tot een gezond en gelukkig leven. Wil je meer informatie over dit pakket, neem dan contact met me. Ik hoor graag van je. Samen kunnen we werken aan dit belangrijke onderwerp!

bottom of page